15. toukokuuta 2012

Puutarhaunelmia

Kevät on täällä ja ajatukset suuntautuu automaattisesti sisältä pihalle. Asumme maatilan sivurakennuksessa, joten omaa pihaa meiltä löytyy ja siksi onkin ihana miettiä, mitä kaikkea kivaa sinne keksisi, jotta siellä viihtyisi kesällä mahdollisimman paljon. Piha on ollut enemmän tai vähemmän heitteillä ennen kuin me muutimme tähän kolmisen vuotta sitten ja vasta oikeastaan viime keväänä olen itsekin alkanut toivomaan jonkin näköistä kohennusta pihan tämän hetkiseen tilanteeseen. Mitään suuria suunnitelmia pihan varalle ei tällä hetkellä syystä ja toisesta ole, mutta viihtyvyyden takia jotain pientä tuunausta haluaisin tehdä.

Kokosin alle inspiskuvia puutarhoista, jotka muistuttavat hyvin paljon tyyliltään ja tunnelmaltaan omaamme. Vaikkakaan meidän pihamme ei ihan noin rehevänä vielä kesäisin kukoistakkaan.
 

Tänä keväänä ajattelimme istuttaa puutarhaan muutaman pensaan ja mahdollisesti omeapuita. Lisäksi tunnelmaa ja rehevyyttä luomaan istutetetaan pöytäryhmän viereen sekä myös muualle pihalle erikokoisia ja -näköisiä ruukkuistutuksia. Lisäksi hommasin ison pussillisen kesä- ja niittykukkaseosta, jota ajattelin kylvää vähän sinne sun tänne. Tavoitteena on, että puutarhaa kukkii yllä olevien kuvien tapaan mahdollisimman luonnollisen näköisenä, säntilliset kukkapenkit ole mun tai meidän pihan juttu.


Ja vaikka maakin on joka puolella epätasainen, niin en siitä huolimatta halua pihalle myöskään minkäännäköisiä puulaattoja tai muuta terassimaista alustaa. Tuo viimeisessä kuvassa näkyvä kaislamatto pöytäryhmän alla on hauska idea.


Haluan, että tunnelma puutarhassa on juuri kuten kuvissä yllä - luonnollinen, huoleton ja hiukan sellainen "salainen puutarha" -tunnelmaa huokuva.

Puinen pöytäryhmä hankittiin viime vuonna, mutta alle tein ostoslistaa asioista, joita vielä kaivataan, jotta puutarhan tunnelma olisi taas hieman lähempänä unelmia.

1. Illan hämärtyessä puiden oksilla syttyvät valot ja lyhdyt: Solvinden-valosarja, Bräcke- ja Rotera-lyhty, kaikki IKEA 
2. Kukkakuvioita fuksian ja turkoosin sävyissä: Kaitaliina ja istuintyyny, H&M Home, Blooming-ruukku, ILVA 3. Iltapäivän kahvihetki vietetään auringolta suojassa pikkupöydän ääressä: Tuoli ja Primavera-aurinkovarjo, ILVA, pikkupöytä Peroba 
4. Romanttista ruusua & vanhanajan sinistä yhdistettynä rouheaan pellavaan: Tyyny, kaitaliina ja pellavapöytäliina, H&M Home, kaislamatto; NetAnttila 5. Ruukkuistutuksia tunnelman luojiksi: oliivipuun ruukku, House Doctor


Kuvat: Sköna Hem, H&M Home & MoltexEi kommentteja:

Lähetä kommentti