8. maaliskuuta 2012

Acapulco chair

Törmäsin tähän kuvaan joku aika sitten Sköna Hemin sivuilla, enkä saanyt kuvassa puolittain näkyvää tuolia pois mielestäni sitten millään. Alkoi armoton salapoliisityö tuolin aluperän ja nimen selvittämiseksi ja lopulta sain kuin sainkin selville, että kyseessä on Acapulco chair (tai itseasiassa sen pyöreämuotoisempi pikkusisko).

Klassikoksikin jo nimetty Acapulco tuoli sai alkunsa 1950-luvullla meksikolaisessa, kuinkas muutenkaan kuin, Acapulcon rantakaupungissa. Tuolin alkuperäistä suunnittelijaa ei kuitenkaan tiedetä ja tänä päivänä tuolia valmistaa useampikin eri valmistaja.
Tuoleja valmistaa ainakin Acapulco Chair, Innit Designs, Greenpointworks, Ocho Workshop sekä tanskalainen OK Design. Acapulco tuolia ja sen sisaria valmistetaan erivärisin metallirungoin ja muovinarusta tehtyjä istuinosia on mahdollista saada melkeimpä kaikissa sateenkaaren väreissä. Ocho Design ja Greenpointworks valmistavat tuolista myös nahkaista versiota.
Tuoli on täydellinen juuri tuon lampaantaljan kanssa, joka tuo siihen kotoisaa pehmeyttä. Vaikka hyvältä tuo näyttää ihan pelkästäänkin esimerkiksi täysin mustana. IHANA!
 
OK Design on muuten hyvä esimerkki yhteiskuntavastuun toteutumisesta liiketoiminnassa, sillä kyseisiä tuoleja valmistavassa meksikolaisessa tehtaassa on pyritty työllistämään väkivallan ja rikollisuuden pyörteissä taistelevia nuoria. Tätä kautta heitä on saatu siirtymään pois kaduilta palkkatyöhön, jossa olosuhteet ovat palkkauksen, työtuntien ja naisten ja miesten välisen tasa-arvon osalta kohdillaan.


Kuvat: Sköna Hem, Acapulco Chair, Greenpointworks, Freunde von Freunden

2 kommenttia:

  1. Tuo tuoli on kyllä niin hieno, munkin pitkäaikainen unelma! Ihailin sitä viimeksi Tukholman Åhlensin ikkunassa, mutta en viitsinyt alkaa roudailemaan ympäri kaupunkia.. Eikä mulla totta puhuen ole sille nyt paikkaakaan, mut heti kun on niin aion ostaa!:)

    VastaaPoista
  2. Tuoli on ihana ja meillä ihan sama juttu, että tilaa sille ei tällä hetkellä valitettavasti ole. Mutta sitten kun päästään isompaan kotiin, ni sitte! :)

    VastaaPoista